Opinnot voivat muuttaa sinua ihmisenä

Vuosi sitten aloitin seksuaalineuvojan opinnot, ajatellen että opiskellaan nyt tämä, että saan paperin lisäkoulutuksesta ja olisin ehkä piirun verran taas kouluttautuneempi. Kuvittelin, että tiedän seksistä, seksuaalisuudesta oikeastaan kaiken olennaisen, koulutuksesta lähdin vain hakemaan työskentelytapoja käsitellä seksuaalisuutta asiakkaiden kanssa. Nyt vuosi myöhemmin ajatukseni naurattaa. Seksuaalineuvojan opinnot olivat kaikkea muuta kuin itsestään selvyyksiä.

Seksuaalineuvojan opinnot mullistivat maailmaani. Muutuin ja kasvoin ihmisenä. Ajatukseni kirkastuivat ja selkeytyivät. Opintovuoteen mahtui kokonaisudessaan suuria tunteita, oivalluksia itsestä ja maailmasta, uuden oppimista ja oman polun löytämistä.

Seksuaalineujan opinnot, tutkintotodistus

Seksuaalineuvojan opinnot herättivät tiedon janon

Jo opintojen alkuvaiheessa sain huomata tiedon janoni kasvavan. Halusin oppia ja ymmärtää. Halusin kasvaa niin ihmisenä kuin ammattilaisena. Kun opinnot alkoivat olla loppusuoralla, säikähdin. Enhän ollut oppinut vielä mitään. Vielä oli paljon asioita, joista halusin tietää enemmän. Ei tämä voi jäädä tähän!

Tulen varmasti muistamaan ikuisesti viime vuoden erään syksyisen hetken, kun olin koululla keskustelemassa minun kehittämistehtävästä ja paloharjoitus alkoi. Siirryin kouluttajien kanssa ulos seuraamaan tilannetta ja aloimme keskustelemaan tulevaisuudestani.

Kehittämistehtävääni ohjaava kouluttaja kysyi, onko minulla jo jatkosuunnitelmia. Kerroin hieman naureskellen, että olenhan minä haaveillut terapeutin urasta ja omasta vastaanotosta, mutta se tuskin on mahdollista. Siirtyessämme takaisin sisälle minua alettiin kannustamaan hakemaan seksuaaliterapeutin koulutukseen vaikka neuvojan opinnot olivat kesken.

Niin siinä sitten kävi, hain väestöliitolle lukemaan seksuaaliterapeutiksi ja pääsin. Terapeutin opintoja on takana jo kolme kuukautta ja tiedon janoni vain kasvaa. Löydän koko ajan uutta opittavaa. Olen luultavasti ollut muutaman vuoden horroksessa ja nyt herännyt uudelleen eloon. Olen innostunut ja kiinnostunut. Ihan mahtava tunne!

Tunnekeskeisyys ja kiintymissuhteet ovat seuraavat asiat, joihin haluan perehtyä laajemmin. Mitä enemmän opiskelen, sitä vahvemmin uskon, että juuri tunteet ja tapa muodostaa kiintymyssuhteita määrittävät toimintaamme. Usein jopa enemmän kuin järki.

Vuonna 2018 tammikuussa aloitin matkan, jonka luulin päättyvän nyt. Mutta se kaikki olikin vasta alkua. Alku uudelle.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.