Lapsiperheen 6 viikon arkiruokalista

Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty, vai mitä? Ainakin teoriassa. Käytäntö osoittaa sudenkuoppia ja paljon. Tämän olen saanut huomata useaan kertaa elämäni varrella.

Meidän perheessä suurin haaste on ruoka. Erityisesti hektinen arki tuo ruokailujen suunnitteluun huomattavia vaikeuksia. Tätä helpottamaan olen alkanut suunnittelemaan aina joka sunnuntai valmiiksi meidän perheen arkiruuat. Ruokatarvikkeet käydään ostamassa sunnuntai iltana valmiiksi ja viikolla käydään kaupasta hakemassa maitoa, leipää sekä mahdollisesti hedelmiä tarvittaessa. Mutta pääruokien tarvikkeet ovat aina valmiina kaapissa odottamassa.

Arkiruokalista on suunniteltu niin, että edellisen illan päivällisestä jää kotona olevien luonas, jolloin meidän perheessä tarvitsee tehdä ainoastaan yksi lämmin ateria per päivä. Toisinaan teen ruuan riittävyydestä virhearvion ja tähän varautuneena meiltä löytyy kaapeista aina ainekset esim. munakkaaseen, pinaattikeittoon, tomaattipastaan, linssikeittoon taikka sienirisottoon.

Arkiruokalista on pyritty suunnittelemaan monipuoliseksi, joten se sisältää kasvis, kala, kana ja liharuokia. On keittoja ja laatikoita. Vanhoja perinteisiä herkkuja ja sitten uusia kokeiluja. Osa lukijoista on varmaan huomannutkin, että olen instagramin puolella jo pitkään jakanut meidän arkiruokalistoja. Nyt olen koonnut tähän meidän lasten 6 suosikkiviikkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.