Sunnuntaipäivän uunissa haudutettu kuhafilee

Meillä Koivulassa sunnuntai on aina ollut sellainen päivä, jolloin syödään jotain hieman spessumpaa. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että ruuan valmistukseen kuluu aikaa enemmän kuin puoli tuntia. Toisinaan se saattaa tarkoittaa hieman kalliimpaa ruokaa, kuten tänään. Tammikuun viimeisenä sunnuntaina Koivulassa valmistui uunissa haudutettu kuhafilee, katkaravuilla ja creme fraiche kastikkeella höystettynä.

Uunissa haudutettu kuhafilee

Uunissa haudutettu kuhafilee

  • n. 700g kuhafilee
  • 150g katkarapuja
  • 2,5 dl ruokakermaa
  • 4dl creme fraichea
  • ruukku basilikaa
  • kuivattua persiljaa
  • ruohosipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • hieno merisuolaa
  • valkopippuria
  • rouhittua mustapippuria

Mausta kuhafilee suolalla, mustapippurirouheella sekä valkopippurilla. Voitele uunivuoka ja taittele kuhafileet kaksin kerroin uunivuokaan. Valmista kastike teflonpinnoitettuun kattilaan. Kaada kerma ja crema fraiche kattilaan. Murskaa valkosipulit ja hienonna ruohosipuli ja sekoita kermaseokseen. Mausta suolalla, valkopippurilla sekä kuivatulla persiljalla ja kuumenna kastike. Valuta kuuma kastike tasaisesti kuhafileiden päälle ja paista uunissa 180 asteessa keskitasolla n. 15-20 minuuttia.

Sunnuntaipäivän kuhafilee

Kun kuhafileet ovat kypsiä lisää silputtu basilika ja sulatetut katkaravut kuhafileiden päälle. Tarjoile keitettyjen perunoiden sekä tuoreen salaatin kanssa. Jos perunat eivät ole mieleen, niin tämän ruuan kanssa sopii myös pasta todella hyvin, mutta koska meillä kotona asuu yksi vehnäallergikko, niin suosimme ruuissa muita vaihtoehtoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.