Vauva tulee – Olenko valmis?

 

Meillä synnytys lähenee päivä päivältä. Nyt on enää päivistä kiinni, koska vauva syntyy. Eli minä päivänä tahansa vauva voi nyt syntyä. Tästä syystä minulla alkaa olemaan pieni stressi, onko meillä kaikki tarvittava valmiina? Mitä kaikkea vielä puuttuu? Mitä me oikeasti tarvitsemme? Olemmeko hamstranneet liikaa tavaraa? Mieluummin kuitenkin liikaa kuin liian vähän, vai mitä?
Tärkeimmät tavarat taitaa olla nyt hankittuna, ainakin toivottavasti. Puuttuvia vauvan tarvikkeita voidaan aina tarpeen mukaan hankkia vauvan synnyttyä, kun perusasiat ovat ensin kunnossa. Turvakaukalo ja vastasyntyneen vaatteita meillä oli Ässän vauva-aikojen jäljiltä, joten niistä ei onneksi tarvinnut erityisemmin kantaa huolta. Kaikki muu meiltä sitten puuttuikin, joten ei kun shoppailemaan. Koska meillä on pieni makuuhuone, halusimme vauvalle pienen ensisängyn. Tähän tarkoitukseen löytyi Stokken home cradle, joka vielä kaikenlisäksi sopii täydellisestä meidän sisustukseen. Bonuksena sänky toimii kehtona ja sitä on helppo siirtää huoneesta toiseen. Joten nyt on valmiina vaatteet, paikka jossa nukkua sekä turvakaukalo matkustamista varten.
Harkinnassa on vielä, ovatko sisarusrattaat tarpeelliset vai ei. Ässä nukkuu päiväunet useimmiten ulkona rattaissa, joten siinä mielessä sisarusrattaat voisi olla hyvät. Tosin pohdin, pärjäisimmekö kuitenkin seisomalaudalla, kantoliinalla ja yhdistelmävaunuilla. Joten rattaita emme ole vielä hommanneet. Sitteri ja leikkimatto puuttuvat myös. En ole osannut päättää millaiset haluamme ja ovatko ne tarpeen vai eivät. Mutta ne eivät ole heti vauvan kotiuduttua tarpeellisia, joten niitä on vielä aikaa pohtia.

 

Vauvan hoitotarvikkeissa asteli hätiin kotimainen tuotemerkki Ainu. Nämä tarvikkeet olisi varmasti jäänyt hommaamatta ilman yhteistyötä. Tai oikeammin niitä olisi alettu metsästämään kotimatkalla synnäriltä. Ainun paketin saapuessa muistin elävästi tilanteen, kun astelimme Ässän kanssa kotiin sairaalasta. Meillä ei ollut vauvan hoitotarvikkeista muita hommattuna kuin vaipat ja puhdistuspyyhkeet. En ollut lainkaan muistanut kuinka tärkeitä myös vauvan ihonhoitotuotteet ja tutit ovat. Nopeasti minulle selvisi myös Lanolinin tärkeys. Saimme Ainulta yhteistyön merkeissä testattavaksi:
 
VAUVALLE
Unilelu
Ensitutteja
Koliikki tuttipullo
Hoitoöljy
Sinkkivoide
Hoitovoide
Vanulappuja
Puhdistuspyyhkeitä
Pumpulipuikkoja
ÄIDILLE
Liivinsuojia
Lanolinia

 

Nämä Ainun tuotteet ovatkin minulle Ässän vauva-ajalta tuttuja. Näitä voin myös lämpimästi suositella. Näistä minun ihan ehdoton suosikkini on tuo Lanolin, ilman sitä en olisi ikinä selvinnyt imetyksen alkumetreistä. Ainun vauvan ihonhoitotuotteet todettiin Ässän vauva-aikana erittäin laadukkaiksi. Ainun sinkkivoide sekä pesulaput kulkevat meillä edelleen hoitolaukussa aina mukana, sopivat hyvin herkän taaperon ihonhoitoon. Ja mikä parasta ne ovat hajusteettomia, joten sopivat myös hajusteherkille. Näitä tuotteita katsellessa, en meinaa millään jaksaa odottaa vauvan syntymää, jotta pääsen näitä kaikkia kokeilemaan.

 

 

 

Vauvaa on odottamassa myös ihana Pentikin halipupu, joka oli Pentikin omassa ystävämyynnissä niin hyvässä tarjouksessa ettei sitä voinut ohittaa. Baby showerissa lahjaksi saatu pupu on saanut myös sängystä paikan. Näitä ihania pupuja Ässä yrittää aina varastaa, koska rakastaa pupuja. Ässällä itsellään on sängyssään oikea pupujen armeija, siitä lisää toisella kertaa. Vauvan ensisängyssä testausta odottaa baby wallabyn vauvan ensipeitto.
Nyt taitaa olla ne kaikkein tärkeimmät valmiina? Vai puuttuuko tästä vielä jotain, mitä vauva voisi tarvita ensimmäisinä viikkoinaan kotona?
 

ARVONTA

 
Minulla kunnia arpoa kolme Ainun vauvan ihonhoitopakkausta lukijoilleni. Arvonnan säännöt ovat yksinkertaiset:
1 arpa tulee kommentista
2 arpaa liittymällä lukijaksi tai seuraajaksi (bloggerfacebook / instagram / twitter)
Kerro kommentissa kuinka monella arvalla olet mukana ja liitä mukaan toimiva sähköpostiosoitteesi. Olen arvonnan voittajiin yhteydessä sähköpostitse. Arvonta alkaa nyt ja päättyy maanantaina 27.3 klo 23.59.
Onnea arvontaan!
 

76 Replies to “Vauva tulee – Olenko valmis?”

  1. 2 arpaa. Minäkin sain ainu-tuotteita babyshowereissani. Tarpeeseen tulevat koska mitään ei ollut hankittuna. Blogiakin alan seuraamaan kun koneen kautta saan sen tehtyä. Mutta kännykällä onnistuu instan seuraaminen. 🙂 ps ihanan rauhallinen tuo sänkykuva. Meillä päinvastaista väriä ja kokoa. Tummaa puuta ja iso sänky. Pitää omaankin blogiin tehdä postaus kunhan sängyn saa julkaisukuntoon omalle paikalleen.

  2. 2-arvalla mukana 🙂 Täällä odotetaan toukokuussa syntyvää tyttöä. Esikoinen on pian 4-vuotias poika joten hänen vauva-ajalta ei juuri ole mitään säästelty, siispä hankintoja on jo tehty ja on vielä tekemättä kuten pullot, tutit, vaipat yms. Aivan unohtanut mikä kaikki oli tarpeellista vauvan kanssa. Onnea teille loppuodotukseen 🙂 marimiiakaroliina@gmail.com

  3. Aloin juuri seuraamaan instassa eli 2 arpaa. 🙂
    Esikoisen laskettuaika on ihan lähellä niin on mukava lukea muidenkin ajatuksia ja valmistautumisesta. Ja varsinkin kun ei ole koko kauppaa härpäkkeineen ostettu. 🙂

    Onnea ja voimia loppu raskauteen!

    saarinen.meri(ät)gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.